Son Dakika

Dolunay, Ay Suyu Ritueli ve Sağlığımız

Dolunay, Ay Suyu Ritueli ve Sağlığımız

18 Mart tarihinde Başak burcunda bir dolunay yaşayacağız. Şiirlere, şarkılara ve filmlere ilham kaynağı olan Dolunay’ı nasıl bilirsiniz? Dönüştürücü, yoğun ve ilham verici bir gücü olduğuna inanır mısınız? Dolunay  insanlara  derin bir duygusal yoğunluk yaşatır. Dolunayın gelgitleri çekmesi ,dramatik  değişiklikleri yaratması gibi, bazı insanlar da aynı şeyi duygusal yaşamlarında yaşarlar. MÖ 400’e kadar , doktorlar ve filozoflar davranışsal değişiklikler üzerinde ayın etkisi olduğunu savunmuşlardır. Tarihçiler , farklı ay evrelerinin tuhaf davranışlar ortaya çıkarabileceği ve hatta akıl hastalığını tetikleyebileceğine dair uzun süredir devam eden inancın, Hipokrat dönemine kadar uzandığını söylüyor

Dolunayın sağlığımıza olan etkilerinin en başında uykumuz gelir.2016 yılında bir grup araştırmacılar 12 ülkedeki çocukların uyku döngülerini inceledi. Çocukların dolunay evresinde yüzde 1 daha az uyuduklarını buldular. Yetişkinler arasında yapılan araştırmalarda katılımcıların uyku alışkanlıklarını izlemek için bilek monitörleri kullanan araştırmacılar, dolunaya giden gecelerde insanların genellikle daha geç yattığını ve normalden daha az saat uyuduklarını gözlemledi.2012’de erkeklerle yapılan küçük bir araştırma , ayın yerçekiminin insan vücudunun kardiyovasküler fonksiyonlarını etkileyebileceğini ve insanları dolunay ve yeni aylarda fiziksel olarak daha verimli hale getirdiğini buldu.

Araştırmacılar ; Yeni ay ve dolunay evrelerinde kan basıncının yaklaşık 5 mm Hg düştüğünü ortaya çıkarttılar. Bazı araştırmalar ise , dolunay günlerinde insanların daha dengesiz olma eğiliminde olduğunu veya kaygı ve depresyonu olanların kontrolden çıktığını söylüyor. Ay ve delilik hakkında yüzlerce çalışma yapılmış. Bir çalışma, Dolunay’da daha fazla hayvan ısırığı (kedi, sıçan, köpek, at) olduğunu söylüyor; bir diğeri köpek ısırıklarında artış olmadığını söylüyor.

Ayın enerjisinin insanları olumsuz yönde etkilemesinin yanında araştırılan ve inanılan başka bir  konu ise dolunay ve diğer fazlarda yapılan ritüeller olmuştur. Bu ritüellerin en başında ise  Dolunay suyu hazırlamak gelir. Bazıları, bu suyun daha sonra olumsuz duyguları temizlemek veya ruhsal dönüşüme yardımcı olmak için kullanılabilecek ay enerjisiyle yüklü olduğuna ve dolunayın olumsuz etkilerinden arınmamıza yardımcı olduğuna inanır. Bunu destekleyecek hiçbir bilimsel kanıt olmamasına rağmen suyun enerji tutabileceğini hepimiz biliyoruz. Su etrafındaki şeylerin enerjisel özelliklerini kolayca toplayabilir. Ay suyu hazırlamak ve onu  içmek, 2019’da Instagram hesabında  Victoria Beckham’ın yaptığı paylaşım sayesinde popülerlik kazandı. Birçok insan o günden bu yana ay suyunun cilde ekstra bir parlaklık kazandırabileceğine, kirleri temizleyebileceğine ve gençliği artırabileceğine  daha çok inanıyor. Kozmik Sağlık kitabının yazarı  Jennifer Racioppi  ise  “Ay suyu, insanların dolunaydan gelen enerjiyi benimsemesine ve emmesine yardımcı olmak için kullanılabilir ” diyor.

Ne dersiniz, ay suyunu rutininize dahil etmeye veya en azından denemeye değer bulur musunuz? Cevabınız evet ise bunu yapmak zor olmayacaktır. Ay ışığı altında şarj etmek için suyu dışarıda bırakarak ay suyu oluşturabilirsiniz. Bir kavanoz, bardak ,sürahi veya şişe alın. Mümkünse daha önce kullanılmamış yeni alınmış olsun. Bu şişeyi başka zamanlarda kullanmayın .Cam olmasına ve şeffaf renksiz olmasına özen gösterin. Şişenin içine  gül kuvars , veya ametist (isteğe bağlı) gibi suya dayanıklı kristaller ekleyebilirsiniz. Şişenizin üzerine bir dilek, niyet yazıp yapıştırabilirsiniz. Şişenizi dışarıda bir yere  balkona yada  cam kenarına yerleştirin, böylece Ay’ın enerjisini emebilir. Şişenizi güneş görmeden içeri almayı ve gün içinde suyu içmeyi unutmayın. Bu enerjik su ile beden ve ruhunuzu tazelediğini fark edebilir dolunayın  yıkıcı etkilerinden daha az etkilendiğinizi hissedebilirsiniz .Dolunay suyunuzu cilt temizliğinde de kullanabilirsiniz.

18 Martta dolunay  ışığının  hepimize şifa olması dileği ile…

Astrolog & Grigori Grabovoi Eğitmeni EBRU CEYLAN ÇAP

Mail: capebruceylan@gmail.com

İnstagram: byprimarima

 

 

 

 

 

 

 

 

Bir yanıt yazın